Ingen bra dag..

Dagen började med att katterna välte ut en kanna med vatten över hela golvet. Så det var bara att torka upp. Sedan gick vi ut med dom en liten stund i trädgården, och det tyckte dom var roligt!
Efter det tänkte jag ta en varm dusch för att värma mig från kylan utifrån. Men vattnet blev aldrig direkt varmt. Det var ljummet under hela duschen. Så jag kommer ut ännu mer frusen än jag var innan. Nu är jag mest hängig och vill åka hem till mamma. Men hon vill inte svara, så jag vet inte när hon slutar.

Nej, nu får det vara färdiggnällt! Brödet som gjordes igår blev väldigt gott måste jag säga! Och jag har blivit inspirerad till att göra mängder av bröd.

Jag har idag också hällt ut allt förutom 1/2 dl av den deg som är kvar och sedan tillsatt 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl. Nu ska den stå sig till ikväll, och efter det ska den nog vara färdig :)


Internetlös..

Har varit utan internet nu i ett dygn. Det är sjukt hur beroende man är. Men nu när nätet har varit nere har jag fått mina första surdegsbröd bakade. De blev jättefina. Har inte smakat på dom än, så jag ska inte säga för mycket. Jag bakade utav 1 1/2 dl av deg 1. Resten ställde jag för att vila i kylen. Deg 2 Har jag idag hällt i 1 dl vatten och 1 1/2 dl rågmjöl. Detta ska upprepas ikväll. Men jag ska först hälla av deg från burken. Detta gör att degen får mer näring och kan bevaras längre. Bilder på degen kommer senare ikväll.

Här är iallafall mina fina bröd :)






Dag 3

Idag är den tredje dagen för mina surdegar. Så imorgon ska jag baka med deg 1.
Jag gjorde samma sak med mina degar idag som jag gjorde igår morse. Tillsatte vatten och mjöl till deg 1 och skakade lite på deg 2. Jag måste säga att deg 1 överraskar mig. När jag idag hällde på vattnet började degen att bubbla och man kände tydligt på konsistensen att den hade jäst. Den kommer nog verkligen att fungera! Deg två är som den var igår. den är vattnig och luktar surt. Lukten är dock den samma för deg 1.

Min katt lät mig sova idag :) det var jag glad för. Men när jag väl vaknade så hade jag ont i halsen. Typiskt :)
Men halsontet har gått över och nu sitter jag här med en kopp kaffe och känner att jag borde sätta igång med dagen.
En runda ut med katterna och frukost står högst på listan.

Baka, baka liten kaka..

Dagen har bestått utav mycket bakande. Eller lite mer än vanligt iallafall :) Det började med att jag bakade skorpor med mandel i. Det är jättegott att ha till kaffet, och är ett lite nyttigare alternativ än vanliga kakor.
Sen bestämde jag och Joy att vi skulle ha bröd till maten. Så det blev lite Foccacio också. En fantasilös variant med flingsalt och örter på. Nästa gång ska det på fler saker minsann :D

Min surdeg jobbar på. Jag har nu ikväll skakat lite på deg 2. Tycker att det börjar hända lite faktiskt.

Utöver bakandet har jag idag fikat med Michelle. Inte så mycket alltså :) Men nu ska jag ut och rasta mina katter lite. Dom verkar lite rastlösa...

Foccacion



Och det här är skorporna!



Surdeg dag 2 morgon

Idag skulle jag med deg 1 blanda i en extra dl vatten och en dl rågmjöl till. Jag tyckte inte att det hade hänt så mycket med degen än. Den hade blivit lite fastare, men det kan också vara inbillning.
Med deg 2 skulle jag inte göra mycket. Jag skulle skaka försiktigt på burken så att innehållet blandas. Detta ska upprepas ikväll. Deg 2 börjar lukta lite surt, medan deg 1 bara luktar råg. Just nu känns det mer som att deg 2 kommer att lyckas. Men det är mycket som kan hända de närmsta dagarna!

Deg 1 dag 2 innan den har blandats ut.



Deg 1 dag 2 när den blandas ut.



Deg 2 dag 2 innan den skakats.



Deg 2 dag 2 efter skakning :)




våld mot katt?

Nu börjar jag fundera på om jag kanske skulle ta och stänga in en av våra katter i en bur varje natt!! I natt har han väckt mig var tredje timme genomatt slicka och bita mig i ansiktet och örat! Det är inte så mysigt, och det är inte direkt så att jag får någon längre djup sömn.

Men en bur känns lite elakt kanske, men något måste ju fungera!!

God morgon!

Surdeg

Som jag skrev imorse så har jag idag satt surdeg. Min första, så detta ska bli spännande!
Jag har satt två olika varianter och tänkte se vilken som passar mig bäst. Den ena är en vattnig sak som ska vara i en glasburk, och den andra är redan en deg och ska vara plastad. Det ska bli väldigt roligt och se vilket som blir bäst! Om nu någon av dom lyckas :) det är ju inte säkert att något händer. Jag kommer att lägga upp nya bilder varje dag så att alla kan se processen :)

Deg 1 dag 1
Detta är degen som är lite degig i konsistensen.

Detta är surdegen som är degig i konsistensen.



Deg 2 dag 1

Och detta är degen som är lösare och vattnig.



Detta är samma deg, men här har jag skakat lite på den.






Morgonmys..

Morgonen har varit helt underbar. Jag vaknade vid åtta av att gråis för andra omgången slickar och biter mig i örat. Denna gången kunde jag dock inte somna om igen :) Så jag sätter igång Leilas Jul och tittar på alla avsnitten!
Jag längtar så fruktansvärt mycket till julen och allt som hör till! Det får nog bli pyssel idag, och så ska jag sätta en surdeg också :)


VARNING!!

Jag och Joy tänkte att vi för en gång skull skulle ta oss ut på staden en lördags kväll och gå på bio. Det hela började som sagt med att den filmen vi båda ville se inte gick på bio här i Halmstad. Men vi bestämmer oss järvt för att ändå gå på bio och ska nu istället se Fame! Vi bokar biljetter och kommer då på att vi måste vara där 45 min innan bion börjar. Men vi går snällt dit, hämtar ut biljetterna och väntar. Efter en blaskig och dyr kopp kaffe på Vattenporten beger vi oss till salongen med popcornen i högsta hugg! Redan efter 2 min in i filmen inser vi att detta inte är något att se. När den sedan 1 h och 30 min senare inte har utvecklats till något bättre, och det inte känns som att handlingen har gått framåt, trotts att det ska ha gått fyra år i filmen börjar jag asgarva! Det var nog den SÄMSTA filmen jag någonsin sett. Och jag har sett riktigt dåliga filmer förr!

Så, ett varningens ord, SE INTE FAME!!!

en helt vanlig lördag...

När jag vaknade i morse sov Joy och Michelle fortfarande, så jag gick och handlade lite frukost och kokade kaffe.
När frukosten var färdigäten försökte vi oss på hallandspostens korsord, men lyckades inte så bra :) Michelle skulle sedan hem och ta hand om sina djur, och jag och Joy passade på att fika hos farmor Gunvor! Dit kom också mamma, Zelda och Uffe!
Vi bad mamma att köra oss till Willys så att vi kunde veckohandla. Där köpte vi en JÄÄÄÄTTEFIN pumpa! Och mat då..
Nu har vi precis ätit bakpotatis och är mätta i soffan.
Om någon timme blir det bio. Vi hade bestämt att vi skulle se Julie och Julia, men dumma Halmstad visar ju såklart inte den filmen. Så nu får vi se Fame! Kul!! Men gratis är det och popcorn kan man köpa till även den filmen.

Nej, nu måste jag duka av och sätta på en kopp kaffe!

Fredagsmys <3

Igår hade vi en mysig dag. Michelle kom hit och vi vandrade alla ner till staden. Där köptes det vin och mat.
När vi senare kom hem lagade vi mat med qourn till Michelles ära :) och drack lite vin. Efter det blev det ansiktsmask och ögonbrynsfix. Och en fredagskväll är ju såklart inte fullbordad innan man har sett Idol, så även detta stod på agendan. Ost, kex och POMMAC :D blev det till detta!! Pommac var ju ett tag sen man drack. Vi kom fram till att det är ganska gott, men att det inte smakar så jättemycket :)
Allt som allt hade vi en väldigt mysig kväll.

Fredagslöftet blev att vi när vi alla tre har snygga bröst och vältränade kroppar ska smeta in oss i lera och gå ner på stan nakna! Tur för oss att detta aldrig kommer att hända. Jag får helt enkelt säga upp mitt medlemskap på gymmet!!

Michelle!!!

Michelle är hemma och hälsar på från Norge :D
Blev superglad!! Nu ska det lekas massor!!! <3

Ojdå..

Det var verkligen ett tag sen jag skrev här. Det har hänt en hel del sen sist.
Jag bor numera i Halmstad tillsammans med min syster. Vi har även två katter :) Gråis och Svartis! <3

Jag har även små bröst! Fick min operation den 5:e oktober, och allt gick jättebra! Nu är det bara läkningen som ska vara klar. Det kliar!! Men nöjd är jag minsann :D och har knappt haft ont alls. Var fruktansvärt rädd för att det skulle göra ont innan, men det har mest var lite obehagligt och ovant. Får lägga upp före- och efterbilder senare :)

Idag är det fredag och denna fredagen kommer att fyllas utav plugg, shopping med mamma och kanske även lite fika. OCH såklart...Idol!! :)

Nu blir det frukost!!

RSS 2.0